آنچه در مورد سونوگرافی ان تی باید بدانید

مژده: موسسه سونوگرافی و رادیولوژی دکتر صدری یکی از مجهزترین و به روز ترین مراکز سونوگرافی nt در تهران و ایران می باشد. تعیین جنسیت در سونوگرافی ان تی با دقت نزدیک به صد در صد توسط دکتر حسین صدری انجام می شود.
در این مقاله بخوانید:
- سونوگرافی ان تی چیست ؟
- چرا باید سونوگرافی ان تی انجام شود؟
- سونوگرافی ان تی چگونه انجام می شود؟
- بهترین زمان انجام سونوگرافی ان تی ؟
- نتایج سونوگرافی ان تی ؟
- آیا تفسیر سونوگرافی ان تی توسط دکتر جواب دقیقی از وجود بیماری یا عدم آن را برای جنین می رساند؟
- چه عواملی در نتایج سونوگرافی تاثیر گذار است؟
- عدد نرمال سونو گرافی ان تی
- در سونوگرافی ان تی چه مواردی قابل تشخیص می باشد؟
ان تی چیست ؟
در سونوگرافی ان تی٬ فضای شفاف پشت گردن جنین که در واقع مایعی که در زیر پوست در پشت گردن جنین وجود دارد اندازه گرفته می شود. به مجموعه ای از مایع در پشت گردن جنین NT یا nuchal-translucency گفته می شود. همه بچه های در حال توسعه دارای مایع در پشت گردن خود هستند. اما بسیاری از نوزادان مبتلا به نقص های ژنتیکی مقدار بیشتری دارند. به همین دلیل سونوگرافی ان تی برای کمک به نمایش دادن این بیماری ها استفاده می شود.
سونوگرافی ان تی که جزیی از غربارگری های دوره سه ماهه اول بارداری می باشد در کنار آزمایش خون غربالگری، احتمال ابتلای جنین به نواقص ژنتیکی را تشخیص می دهد
چرا باید سونوگرافی ان تی انجام شود؟
برای همه زنان حامله سونوگرافی ان تی برای ارزیابی احتمال ابتلا به سندرم داون توصیه می شود. هر مادری شانس تولد نوزاد با سندرم داون دارد. این شانس با افزایش سن مادر افزایش می یابد.
آزمایش غربالگری اول یا همان سونوگرافی ان تی تلاش می کند تا برآوردی دقیق تر از اینکه آیا ممکن است کودک شما سندرم داون داشته باشد ارائه دهند ولی یک احتمال است و نتیجه صد درصد نیست.
آیا تفسیر سونوگرافی ان تی توسط دکتر جواب دقیقی از وجود بیماری یا عدم آن را برای جنین می رساند؟
تست های تشخیصی مانند نمونه برداری CVS می توانند بطور مطمئن اطمینان حاصل کنند که آیا کودک شما سندرم داون دارد یا خیر. در حالی که آزمایش های تشخیصی یک خطر کوچک برای سقط جنین را ایجاد می کنند. به همین دلیل، متخصص زنان و زایمان شما می خواهند قبل از اینکه یک تست تشخیصی به شما پیشنهاد دهند، یک تست غربالگری سونوگرافی ان تی داشته باشید. این در حالی هست که سونوگرافی ان تی یک روش ایمن و بدون خطر می باشد.
تست غربالگری اول نتایج سونوگرافی ان تی را با تست خون و سایر عوامل مانند سن شما ترکیب می کند.بنابراین شما می توانید تصمیم بگیرید که آیا تست بدهید یا نه ؟
سونوگرافی ان تی چگونه انجام می شود؟
سونوگرافی ان تی توسط متخصص سونوگرافی باید انجام شود که برای انجام آن نیاز است مثانه شما پر باشد و قبل از انجام آن ازشما درخواست خواهد شد به اندازه کافی مایعات مصرف کنید. در هنگام انجام سونوگرافی ان تی ابتدا شما به پشت، بر روی تخت دراز می کشید. بر روی شکم شما ژل سونوگرافی مالیده خواهد شد. دستگاه پروب سونوگرافی توسط متخصص بر روی شکم شما قرار می گیرد که با حرکت آن تصویر کودک در نمایشگر نمایان می شود که متخصص میزان مایع پشت گردن کودک را اندازه گیری میکند.
بهترین زمان انجام سونوگرافی ان تی ؟
به مادران باردار توصیه می شود بین هفته های ۱۲ تا ۱۳ بارداری که پایه گردن کودک هنوز شفاف و قابل بررسی است سونوگرافی ان تی انجام دهند. سونوگرافی ان تی در سه ماه اول بارداری معمولا با یک آزمایش خون پیشنهاد می شود.
قبل از هفته ۱۱ام بارداری به علت کوچک بودن جنین و بعد از هفته ۱۴ام به علت از بین رفتن شفافیت پشت گردن و قابل بررسی نبودن آن توصیه نمی شود.همه جنین های در حال رشد دارای مایع پشت گردن می باشند اما در جنین های دارای سندرم داون این مایع بیشتر از حد نرمال می باشد.
نتایج سونوگرافی ان تی ؟
شما نتایج خود را به شکل نسبت دریافت می کنید که شانس نوزاد شما برای داشتن یک نقص کروموزومی را بیان می کند.به عنوان مثال، ممکن است گفته شود که احتمال ابتلا به سندرم داون در نوزاد شما ۱ در ۳۰ یا ۱ در ۴۰۰۰ است. خطر ابتلا به ۱ در ۳۰ به این معنی است که برای هر ۳۰ زن با همان نتیجه، یک نوزاد سندرم داون را دارد و ۲۹ نفر نخواهند داشت. خطر ۱ در ۴۰۰۰ به این معنی است که برای هر ۴۰۰۰ زن با این نتیجه، یک کودک آن را داشته و ۳۹۹۹ نفر نخواهند داشت. در دومین شماره بالا، خطر مبتلا پایین تر است.
ریسک سونوگرافی ان تی ؟
- با اندازه گیری مایع پشت گردن و آزمایش خون و سن حاملگی شانس نوزاد برای داشتن یک اختلال کروموزومی تعیین می شود. ریسک وجود این اختلالات با افزایش سن مادر افزایش می یابد به طور مثال اگر احتمال به سندرم دان در حاملگی در سن ۲۵ سالگی ۱ به ۱۲۰۰ در نظر بگیریم این احتمال در سن ۴۰ سالگی ۱ به ۱۰۰ می باشد. سونوگرافی ان تی یک روش بی خطر و ایمن برای بررسی احتمال وجود اختلالات کروموزومی یا ژنتیکی است که نتیجه مثبت آن مادران باردار را به انجام آزمایش های بعدی توصیه می کند.
عدد نرمال سونو گرافی ان تی
اگر عدد سونوگرافی ان تی کمتر از ۳٫۵ باشد جوتب سونوگرافی نرمال می باشد. و اگر جواب عیر طبیعی باشد در ادامه تست های تشخیصی الزامی می باشد.
در سونوگرافی ان تی چه مواردی قابل تشخیص می باشد؟
با انجام سونوگرافی ان تی می توان احتمال ابتلای جنین به اختلالات کروموزومی(مانند سندروم داون) ٬مشکلات قلبی مادر زادی٬ناهنجاری های کروموزومی ٬اندازه جنین و بررسی تعیین جنسیت جنین بررسی شود.
سوالات متداول در این رابطه
هزینه سونوگرافی ان تی ؟
آیا در سونوگرافی ان تی جنسیت جنین را هم می توان تشخیص داد ؟
مرجع:
موسسه رادیولوژی و سونوگرافی دکتر صدری از بهترین و خوشنامترین مراکز انجام کلیه خدمات مربوط به سونوگرافی و رادیولوژی در شهر تهران است. خدمات ارائه شده در این مرکز عبارتند از: سونوگرافی جنین، سونوگرافی نوزاد، سونوگرافی زنان، سونوگرافی بزرگسالان و رادیولوژی. تمام این خدمات توسط دکتر حسین صدری با بیش از ۲۵ سال تجربه به همراه کادری مجرب و امکانات به روز دنیا در جهت احقاق شعار خود برای خدمت به شما عزیزان انجام میگیرد.
be safe stay home و covid 19
به اطلاع می رسانیم مطب دکتر حسین صدری از فلکه دوم تهرانپارس به سید خندان خواجه عبدالله انصاری تغییر کرده است.
9 دیدگاه
اشتراک ها: سونوگرافی غربالگری سندروم داون | دکتر حسین صدری
اشتراک ها: سونوگرافی بیضه | دکتر حسین صدری
اشتراک ها: سونوگرافی nt | سونوگرافی دکتر صدری
اشتراک ها: بهترین سونوگرافی تهران | سونوگرافی دکتر صدری
اشتراک ها: سونوگرافی غربالگری سه ماهه سوم بارداری | سونوگرافی دکتر صدری
اشتراک ها: سندروم داون | سونوگرافی دکتر صدری
اشتراک ها: سونوگرافی های لازم در دوران بارداری | سونوگرافی دکتر صدری
اشتراک ها: نحوه تشخیص جنسیت جنین در سه ماهگی | سونوگرافی دکتر صدری
เสื้อกาวน์สั้น
اردیبهشت ۱۴, ۱۳۹۹ در ۷:۴۹ ب.ظ
I constantly spent my half an hour to read this webpage’s articles everyday along with a mug of coffee.